Beretning

BERETNINGEN for TANGOFORENINGEN 2015/16

Det har været et turbulent år for bestyrelsen på mange måder, men et rigtig flot år for Tangoforeningen. Foreningens nye bestyrelse konstituerede sig efter generalforsamlingen og vi kom fint fra start.

Søndagsmatinéen i Kulturhuset Indre By har kørt upåklagelig hver den først søndag i måneden i hele 2015. Og forårsprogrammet 2016 er planlagt. Der er stor søgning til den gratis undervisning og søndag eftermiddagsmilongaen er velbesøgt.

Tangoforeningens søndagspractica i Korsgadehallen har i 2015 været ramt af en del aflysninger. I løbet af foråret blev der afholdt practica 16 gange – med i gennemsnit 16 deltagere pr. gang. Men hele efteråret var aflyst pga. renovering af Korsgadehallen. Til gengæld er den nye sæson startet forrygende idet der til åbningen d. 10.jan. 2016 kom 26 glade dansere og på den følgende søndag lige så mange. Der skal nu betales 50 kr. pr deltagere om året til Kommunen.

Tangofestival 2015 i maj blev endnu engang en succes af de helt store. Der var mulighed for at danse non stop i 54 timer. Det blev et gensyn med danserne og orkestret og det nye par var Alejandra & Aoniken. Set up var en gentagelse af 2014. Festivalen blev afviklet med hjælp fra den stab af frivillige som hjælper med at bygge festivalen op, tager den ned og i øvrigt sørger for at tage sig af opgaverne under festivalen. På et efterfølgende evalueringsmøde sidst i juni gav Lars og Michael besked om at de holdt op efter 11 år. Og så var gode råd dyre. Michael og Lars brugte 1 år på at planlægge festivalen. Og vi var sidst i juni.

Heldigvis var Milonga i Dome of Visons ved Den Sorte Diamant i gang. Dome of Visions dannede i 2015 igen rammen om gratis tangoundervisning fulgt af 15 timers milonga fordelt på 3 solskinssøndage i juni måned.

Foreningens årlige samarbejde med Sommerdans i Fælledparken i juni/ juli måned blev til 3 dejlige tangoaftener i det fri på Dansepladsen i Fælledparken. Trods kulde og regn blev både undervisning og alle milongaer gennemført!

I juli/august kom foreningens trægulv i brug ved Kulturhuset Islands Brygge til gratis undervisning og udendørs tango to gange om ugen. Det blev til 35 timers milonga. Tango på Bryggens Dansescene var et samarbejde mellem Tangoforeningen, tilrettelagt af Tangobar (&M2) og Kulturhuset Islands Brygge, hvor vi i fællesskab gjorde en indsats for at fremme dansen og musikken til stor fornøjelse for de mange dansere, der var glade for arrangementet.

Da Narcotango spillede i København for første gang i august, fik foreningen mulighed for at lave et særarrangement med gruppens pianist. Mariano Castro ledsagede os i musik og billeder på en rejse i Tangoens Historie. Samme aften var alle de aktive frivillige ved Tango Festivalen 2015 også inviteret til fællesmiddag i Kedelhallen.

Bestyrelsen besluttede ikke at være med i Kulturnatten i september i Kulturhuset Indre By som i de tidligere år. Antallet af deltagerne i den gratis tangoundervisning kl 18-23 har begrænset sig til 4 par de seneste år, så arbejdsindsatsen står ikke rigtig mål med deltagerantallet.

Tangoens dag den 11.12 i Kulturhuset Indre By var vellykket. Der kom 120 dansere og foreningen fik 15 nye medlemmer. Der blev serveret varm suppe med brød og aftenens højdepunkt var en sjov dansekonkurrence og champagne til dem der vandt. Tangoens dag blev holdt i samarbejde med Lucy og Bo og der var stor tilfredshed med arrangementet blandt medlemmer og nyerhvervede medlemmer.

Bestyrelsen besluttede at springe over Medlemsmilongaen, som egentlig var planlagt til den 14.2.2016. Vi var sent ude med hensyn til booking af lokaler. Søndag formiddag brunch og tango har ikke tiltrukket mange dansere de øvrige år.

Vi har lagt Generalforsamlingen søndag den 6.3.2016 kl 15:30 i Kulturhuset Indre By i forlængelse af Søndagsmatineens milonga som foreslået på sidste generalforsamling.

Cph. Tango Festival 2016 er planlagt til den 4-8. maj 2016. Når festivalen nærmer sig inviterer foreningen til aktivmøde i Kulturhuset Indre By hvor alle der vil være aktive mødes og opgaverne i forbindelse med afviklingen af den praktiske del af festivalen fordeles.

Nyhedsmail, hjemmeside, ny festivalside etc. Vi har lavet et kort som reklamerer for indmeldelse og for TFs hjemmeside Nyhedsmailen udsendes ca. 6 gange om året.

TFs hjemmeside bliver løbende opdateret med foreningens arrangementer hen over året og der kan man finde liste og kort over milongaer og practicaer i Kbh og omegn samt musik, tangohistorier og andet godt. Der er et samarbejde i gang med Alex Gorski fra tango.dk. Foreningen formidler desuden egne arrangementer via TANGOFORENINGEN på Facebook med 1580 medlemmer. Gruppen bruges også af milongaejere og tangoskoler til formidling af milongaer og workshops mm.

 Jeg har oprettet en side på Facebook: Tangoforeningen. Fra den kan der linkes direkte fra TFs hjemmeside, hvad ikke er muligt med grupper. Siden formidler kun arrangementer fra TF på hovedvæggen men andre aktører kan lægge arrangementer ud på ved siden af væggen.

TF har overtaget Copenhagen Tango Festival en gruppe på Facebook med 2185 medlemmer og Copenhagen tango venner med ca. 500 medlemmer. Desuden har Poul Ebbe lavet Tango Festival siden om fra Dream Weaver til Word Press så flere kan håndtere layout og redigering mm. af den nye festival side, der blev åbnet i midten af december 2015 annonceringen af Copenhagen Tango Festival 2016. www.tangofestival.dk.

Til slut er der jo bare at takke alle dem der har været med til at gøre arrangementerne til en realitet og givet os alle dejlige danse og musik oplevelser og det gælder også foreningens bestyrelse. Tak for jeres indsats.

Nelly B Steffensen, Formand