100 års jubilæum

Tangoens 100 års jubilæum i Dannmark !

Det sker lørdag den 26. oktober kl. 20 – 02 i Kedelhallen, Nyelandsvej 75A på Frederiksberg.

De første tangotrin, som blev vist for et større publikum, blev taget på Paladshotellet i København den 27. oktober 1913 ved et arrangement, som dagbladet Politiken stod for. Og hvilken begivenhed – en længere artikel i avisen dagen efter kunne berette om en begivenhedsrig aften! Sådan et 100 års-fix kan Tangoforeningen naturligvis ikke lade passere ubemærket, og derfor holder vi en fest for at sætte en værdig milepæl i tangoens danske historie.

Tango Tinto spiller op til milonga og Luis Cono er Dj og forinden er der ‘Salon’ anno 1913 – kl. 20 – med Gesche Picolin; akkompagneret af Bárbara Varassi Pega (klaver)

Der bliver budt på bobler i entréen og lækker natmad senere – for hvornår er det lige, at man får lejlighed til at danse tango i et 100års lys.

Følg med i begivenheden på  Facebook

For TF-medlemmer koster herlighederne 80 kr. i entre, og for andre 120 kr.

Tango Tinto er en traditionel kvartet med speciale i argentinsk Tango.

Tango Tinto er sammensat af Gerardo Agnese (bandoneón), Bárbara Varassi Pega (klaver), Virgilio Monti (kontrabas) og Vincenzo Albini (violin), med Rubén Peloni (vokal). De har ofte spillet i Argentina og i Europa. Efter år på den europæiske scene, skiller ensemblet sig ud ved en solid erfaring i genren, en stærk gruppeenergi og med en personlig og original stil, som deres vigtigste kvaliteter. Repertoiret favner forskellige perioder af argentinsk tango, fra dens begyndelse “Guardia Vieja ” og til moderne tider, herunder stykker af de vigtigste komponister: Pugliese, Troilo, Arolas, Plaza, D’Arienzo, Canaro, De Caro, Piazzolla og andre.

.
Tango Tinto